A do të ndryshojë ora të dielën?

Parlamenti Evropian ka propozuar heqjen e llogaritjes verore dhe dimërore të kohës, por duket se edhe këtë vit do të vijojë e njëjta përllogaritje, si deri tani. Në fundjavën e fundit të marsit orët ndryshojnë në të gjithë Evropën, siç ndodh dy herë në vit.

Në orën 02.00 të Evropës Qendrore, të dielën e fundit të marsit, koha do të shkojë 1 orë përpara, pra 03.00.

Ajo do të përfundojë në të dielën e fundit të tetorit ku nga 03.00, orët do të kthehen një orë mbrapa në orën 02.00, duke iu rikthyer kohës standarde.

Komisioni ka treguar se mosndryshimi i orës ka pak gjasa të ndodhë edhe pas kërkesës së Parlamentit Evropian. Megjithatë, nuk është kundërshtuar si mundësi.

Komisioneja për Transportin, Violeta Bulc, i tha Parlamentit se përfitimet nga dita më e gjatë duhej të merreshin parasysh.

Ajo gjithashtu paralajmëroi se vendimi duhej të merrej në nivel evropian dhe të aplikoheshin në të gjithë BE-në në një “mënyrë që të kishte sinkronizim të unifikuar”.