A e keni ditur pse në tualetet e aeroplanëve ndalohet pirja e duhanit?

A e keni ditur pse në tualetet e aeroplanëve ndalohet pirja e duhanit?

 

A e keni ditur se pse në tualetet e aeroplanëve, edhe pse ndalohet rreptësisht pirja e duhanit, ekzistojnë taketuket?

Përgjigja është e thjeshtë.

Inxhinjerët të cilët dizenjojnë aeroplanët e kanë parë të arsyeshme dhe e kanë paramenduar se çfarë do të ndodhte nëse një udhëtarë, në një moment të caktuar, vendosë që të pijë duhan, pavarësisht ndalimit të rreptë? Sigurisht që në mungesë të taketukeve, duhanpirësi do të mund që të rrezikonte komplet bordin e aeroplanit.

Për këtë arsye, inxhinjerët kanë vendosur që të vendosin taketuke për raste emergjente, por duhanpirja mebtet e ndaluar rreptësisht në çdo pjesë të aeroplanit, madje edhe e dënuar me gjoba të mëdha. Fluturo sigurtë, mos pi cigare!