Aleksandër Vuçiç: Nuk do gënjej askënd, me shqiptarët nuk është e lehtë. Do “ulim” kokën, ndryshe

Aleksandër Vuçiç: Nuk do gënjej askënd, me shqiptarët nuk është e lehtë. Do “ulim” kokën, ndryshe

Presidenti i Serbisë, pas takimit më kancelaren gjermane, Angela Merkel, tha se “nuk do të jetë aspak e lehtë, por ne do të përpiqemi për të gjetur një kompromis me shqiptarët, sepse në qoftë se nuk e bëjmë, ne do të mbetemi të mbërthyer në rrugën europiane, si Turqia, Maqedonia dhe vendet e tjera, të cilat janë në vendnumëro për shkak të mosmarrëveshjeve politike”.

Vuçiç, në një intervistë për një televizion serb, theksoi se “Gjermania insiston në marrëveshje juridikisht obligative në mes Kosovës dhe Serbisë që nga viti 2008, por disa kanë gënjyer se nuk është kështu”.

“Nuk do të gënjej askënd, ata e kërkojnë këtë. As nuk kam thënë se po rrjedh mjalti e qumështi.

Ne kemi një pikëpamje ndryshe për Kosovën, por ata e kanë njohur atë në vitin 2008”, tha Vuçiç.

“Nëse e nënshkruajmë këtë marrëveshje, garancitë që marrim në Berlin janë garancitë në të cilat besoj më së shumti”, tha ai.

Presidenti serb theksoi se me vetë paralajmërimin e hyrjes së Serbisë në BE janë rritur investimet e huaja direkte, “në të kundërtën ne do të kemi shumë probleme juridike, ekonomike dhe të tjera”.

Në pyetjen nëse Serbia do të pësojë sanksione nëse nuk arrihet një marrëveshje me Kosovën, Vuçiç tha se nuk do ta quante kështu këtë, por sipas tij, do të ekzistonte një mur i natyrshëm, i cili më nuk do të mund të tejkalohej.

Vuçic tha gjithashtu se për Serbinë dyert janë shumë të hapura.

“Ne mbetet për të përfunduar shumë gjëra të tjera, por e gjithë kjo është pjesë e njëqindtë e problemit me të cilin po përballemi, kur bëhet fjalë për Kosovën”, tha ai.

Lidhur me pretendimet për negociata sekrete, Vuçic tha se nuk ka asgjë sekrete.

“Asnjëherë dhe askund nuk jemi takuar unë dhe Thaçi, e kjo të mos ketë qenë nën ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian.

Ndonjëherë jemi takuar në Bruksel, ndonjëherë në ndonjë vend tjetër në botë, por gjithmonë nën flamurin e BE dhe me ndërmjetësuesit evropianë”, tha Vuçiç./ZgjohuShqiptar.info

Loading...