Ambasada e SHBA: Basha dhe Kryemadhi të dë.nojnë dhu.nën, po pengojnë Shqipërinë drejt BE-së!

Në prag të pro.testës së re kombëtare të opozitës së bashkuar ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë ka shpërndarë një deklaratë ku komenton ngjarjet e protestës së 11 majit duke i kërkuar liderëve të opozitës të dë.nojnë publikisht dhu.nën por edhe fo.rcave të rendit të vetëpërmbahen ndaj provo.kimeve.

Duke thënë që “pro.testat paqësore janë thelbësore për demokraci të shëndetshme dhe e drejta e qytetarëve për t’u mbledhur dhe për të pro.testuar kun.dër qeverisë së tyre është themelore” ambasada i bën thirrje me emër Lulzim Bashës dhe Monika Kryemadhit të “dë.nojnë publikisht veprimet e dhu.nshme të mbështetësve të tyre të bashkëpunojnë me çdo hetim që synon të identifikojë çdo person që i kreu ato dhe vënien e tyre përpara përgjegjësisë si dhe të sigurojnë që të gjitha pro.testat e ardhshme publike të jenë të qeta dhe paqësore”.

Shtetet e Bashkuara nx.isin të gjitha palët që “të zmbrapsen nga përp.lasjet dhe të përfshihen në një dialog konstruktiv që synon t’i japë fund ng.ërçit politik sepse ky i fundit po dë.mton “përpjekjet e Shqipërisë për reforma demokratike dhe perspektivën e vendit për të bërë përpara në rrugën drejt Bashkimit Europian”.