Bedri Llapashtica Komandat Bedi në manifestimin “Pranvera e Dinjitetit”

Në manifestimin e sotëm qe  u mbajtë në malsinë e Tetovës “Pranvera e Dinjitetit” ishte i pranishëm edhe Komandat Bedi i cili ishte pjesëmarres në luften e 2001 në rajonin e Tëtoves me malësi ,ai ishte edhe strukturë komanduese në atë periudhë.

Te nderuar bashkeluftetar , familjar te deshmorve , bashkveprimtar , te dashur qytetar te ksaj gryke te sharit. Te nderuar te pranishume . Sot jemi ketu për ta kujtuar krenarin dhe sakrificen e Luftesë se Ushtrisë Clirimtare Kombetare , shpirtin e luftetarit I cili mbetet gjithëmon luftarak, edhe pse betejat ndryshojnë nga lufta ne paqë , porë I njjt mbetet idealist për ti quar procesët perpara ne zhvillimin dhe integrimin e vendit. Ktu kemi komandantin e Ushtris Clirimtare Kombtare që fitoj beteja ne luftë dhe po udheheq beteja ne paqë duke drejtuar vendin drejt bashkimit te shqiptarve ne familjen e madhe evropjane , koncept I kohës dhe I shtetevë ma te mdha përendimore.

Betejat që u zhvilluan përms grykës se pushkës I dhan fund një sistemi dhe nje kushtetute diskriminuse për shqiptaret ne Maqedoni, ketu u vendosen themelet e një shtetit te ri me barazin dhe vendimarrje te barabart per gjithë qytetaret qe jetojne ne kete vendë . Lufta nuk mbaroj e as ëndrrat tona nuk morën fund këtu. Ne I gëzohemi dhe festojmë çdo fitore, porë edhe Deshmorve syt I ngelin hapur nësë nuk përmbushim idealin e madhe: Bashkimin , zhvillimin dhe forcimin e shqiptarve kudo qe janë. Sfidat dhe betejat I kemi përpara , sot kemi luften ne sferat e intelegjencës dhe konkurences, sfidave ne arsim dhe teknologji qe duhet të konkurojmë me njerzë me integritet dhe dinjetet qe I takojnë shkences dhe dijës ne konkurencen me boten e qytetrua.

Nuk guxojmë të lejojmë ta degradojnë arsimin, shtylle e krysore e shoqris. Ne duhet te behmi mburoj e gjithë atyre luftetarve te dijës qe qojnë popullin ton para. Te përfaqsojnë me dinjetet luften dhe sakreficen ton , te bashkojne dhe zhvillojne kombin ton ne te gjitha viset , ateher deshmoret do te pushojnë ne paqë dhe amshim ndersa ne do te mburrmi me dinjetet ne pronverat e ardhshme te kohrave te reja , Lavdi deshmorve dhe gjithe atyre qe sakrifikuan per lirin , kurajo dhe guxim luftëtarve të pendes dhe dijes qe do të përballen ne sfidat e kohës . u shpreh ai/antpress.info/