Bujar Osmani: Nëse nuk çelen negociatat, dë.shtimi i mbetet BE-së

Maqedonia e Veriut është e bindur se do të çele negociatat e anëtarësimit brenda vitit. Madje zëvendëskryeministri Bujar Osmani shprehet optimist se vendimi do te merret ne qershor.

“90 përqind në qershor,10 përqind do i lë alternativë për në korrik nëse ndodhë më tutje vërtet do të jetë dë.shtim i procesit të integrimit në përgjithësi dhe mendoj se do të dë.mton rëndë dinamikën e zhvillimeve pozitive këtu do i jep mesazh ne.gativ rajonit por do të dë.mton edhe kredibilitetin e Bashkimit Evropian.”

Raporti i Komisionit Evropian si për Shqipërinë ashtu edhe për Maqedoninë e Veriut do të publikohet më 29 maj.

Në date 20 qershor Këshilli Evropian  pritet te japë vendimin per hapjen ose jo te negociatave per dy vendet e Ballkanit. Por nëse nuk ka një përgjigje pozitive ne qershor vendimi mund te merret nje muaj me pas.

<iframe width=”800″ height=”400″ src=”https://www.youtube.com/embed/aZe24q31-ys” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>