Bullgarët e Maqedonisë formojnë partinë e tyre

Në Maqedoni, partia e parë bullgare formohet për një kohë të gjatë, kryesuar nga Petar Kolev, ish-anëtar i VMRO-BND bullgare dhe kryetar i grupit maqedono – bullgar të miqësisë, e cila vetë u kualifikua si bullgarë maqedonas, përcjell Fakte.

Në partinë në komitetin ekzekutiv, do të jetë gjithashtu ish-presidenti i VMRO-NP Gjeorgi Trendafilov, si dhe bullgarofilët e shquar që jetojnë në Maqedoni.

Partia e re bullgare në Republikën e Maqedonisë do të formohet të dielën (nesër) në ora 13:00 në Hotel Merit – Shkup.

Nxitja e iniciativës për formimin e UQD-së – Unioni Qytetarë Demokratik u mbajt më 6 dhjetor 2017, ku u sqaruan parimet mbi të cilat do të bazohet veprimi i mëtejshëm politik i UQD-së.

Kryetari i Komitetit Ekzekutiv të UQD, Petar Kolev, falënderoi të gjithë ata që gjatë kësaj periudhe ndihmuan në mbledhjen e nënshkrimeve për regjistrimin e partisë dhe njoftoi se gjëja e parë që do të merret nga UQD nëse fitojnë besimin e qytetarëve është të vendoset rendi dhe drejtësia në Republikën e Maqedonisë.