CAROVSKA: Sistemi pensional është stabil

Sistemi pensional në vend është stabil dhe për herë të parë pas shumë viteve u paguan pensionet pa huazime, theksoi sot ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Milla Carovska, e cila mori pjesë në punën e takimit të 11-të të drejtorëve të fondeve pensionale të shteteve të ish RSFJ-së, që prej sot mbahet në Ohër.

“Reformat e zbatuara në pjesën e stabilizimit të sistemit pensional tashmë i tregon efektet. Rritja e kontributeve dhe e numrit të të punësuarve, rritja e bruto prodhimit vendor do të nënkuptojë rritje të pensioneve”, theksoi Carovska.

Ajo përkujtoi se vrima në Fondin pensional prej tre miliardë denarë në vitin 2006 ka arritur 18 miliardë denarë. Këtë vit fondi paguan pensione, me vrimë të ulur prej tre deri në katër miliardë denarë, gjegjësisht paguhen pensionet pa huazime.