Cenzusi arrihet edhe përkundër bojkotit të Aleancës dhe Besës

Ithtar dhe aktivist të lartë të Aleancës dhe Besës kanë ftuar votuesit në bojkot të rrethit të dytelë zgjedhor presidencial.

Me dhjetëra raste të evidentuara në rrjetet sociale dëshmojnë këto pretendime serioze për bojkot të plnifikir të heahtur.

Rezultatet në komunat e udhëhequra nga Aleanca dhe Besa si Zhelina, Bogovina, Vrapçishti dhe Gostivari kanë daljen më të ukët në Maqedinë e Veriut sot dhe kjo është edhe një element që shton dyshimet.

Por, qytetarët kanë treguar pjekuri të lartë dhe kanë marrë pjesë në zgjedhjet e sotme duke mundësuar censuzin e patjetërsueshëm prej 40%