Cila është e vërteta e fotografisë së …

Fotografia që e ka publikuar sot deputetja e PDK’së Flora Brovina të një gruaje kosovare që është dhu*nuar nga forcat serbe gjenden në një sajt po*rnog*rafik të Irakut.

Nga të gjitha vi*ktimat shqiptare nga 20 mijë gra të dhu*nuara në lu*ftë, nga mijëra fëmijë të ma*sakruar nga f*orcat serbe Flora Brovina kishte zgjedhur një fotografi të një vajze që sipas saj ishte nga lu*fta e Kosovës për t’i dëshmuar kri*met serbe.

Fotografia identike e publikuar nga Brovina gjendet në Google e publikuar në Irak. Eshtë e njëjta ai vend i ngjarjes, ku shihet një grua duke u dhu*nuar dhe disa ushtarë rreth saj. Sipas informacioneve këto fotografi janë përdorë në vitin 2004 nga irakianët për propagandë ushtarëve amerikanë

Gazeta Express ka provuar ta marrë në telefon Brovinën për ta pyetur deputeten mirëpo deputetja s’ka qenë e qasshme.

Express e ka adresen e web-sajtit ku ndodhen fotografitë por nuk e publikon për shkak të pëmbajtjes po*rnogr*afike.

Gjatë ditës Brovina ka thënë se ka leje nga vajza e dhun*uar gjatë lu*ftës për ta publikuar atë fotografi.

Ajo madje tha se e ka marrë lejën nga familja e vi*ktimës për t’ia publikuar fotografinë në Kuvend.

Për këtë fotografi reaguan rrjete të grave deputete presidentja Atifete Jahjaga e shumë nga shoqëria civile.

Feride Rushiti themeluese e qendrës se rehabilitimit të v*iktimave s*eksuale , ka thënë për Gazetën Express se gruaja për të cilën foli sot në Kuvend deputetja e PDK’së nuk është e regjistruar në qendrën e tyre dhe as nuk e dinë për kë bëhet fjalë.

“Nuk është kliente e jona. Ajo [Flora Brovina] nuk na ka treguar se cfarë fakte ka vetëm na ka thënë se ka fakte, por nuk na ka treguar ato” ka thënë Rushiti.

Gjatë ditës ka pasur shumë reagime për publikimin e kësaj fotografie.