Do ti merret ose jo mandati Nikolla Gruevskit?

Kaluan 6 muaj qëkur ish kryeministri Nikolla Gruevski ka ikur dhe nuk ka arsyetuar mungesën e tij si deputet në Kuvend. Ai më 13 nëntor të vitit të kaluar publikoi në profilin e tij në Facebook se gjendet në Budapest. Me 6 muaj mungesë të paarsyeshme deputetët tani kanë mundësi ligjore që të votojnë për marrjen e mandatit të ish kryeministrit Nikolla Gruevski.
Për marrjen e mandatit të një deputeti nevojiten 2/3 e votave.