Europol: Ma*fia shqiptare, kër*cënim kryesor për sigurinë europiane

Grupet më të dhu.nshme të kr.imit të organizuar përbëjnë kër.cënimin më të madh për sigurinë evropiane duke tejkaluar te*rr*orizmin dhe migri*min tha të martën Europol.

Grupet mafi*oze italiane shqiptarët e evropianët lindorë si dhe bandat motorike “të jashtëligjshme” janë “lojtarët” kryesorë të kr*imit në kontinent thanë zyrtarët në një konferencë të udhëhequr nga agjencia anti-ma*fia e Italisë dhe agjencia e policisë e BE-së Europol.

Por grupet aziatike afrikane dhe amerikano-jugore ishin gjithashtu duke u futur në biznesin e kr*imit të organizuar prej 110 miliardë euro në vit ku shumë njerëz punojnë duke bashkëpunuar me njëri-tjetrin. “Aktualisht kr*imi i organizuar përbën rrez*ikun më të lartë për sigurinë e brendshme të BE” tha Jari Liukku kreu i Qendrës Evropiane të Kri*mit të Organizuar dhe të Kri*mit të Europollit në një konferencë shtypi.

Zyrtarët thanë se kr*imi i organizuar ishte “në hije” vitet e fundit kur Europa u përball me një valë sul*mesh te*rr*oriste dhe një kr*izë të madhe migracioni. “Për të parandaluar kri*min e organizuar ne duhet të veprojmë ndërkombëtarisht, sepse grupet e kri*mit të organizuar tashmë po e bëjnë këtë (bashkëpunimin ndër-kontinental)” shtoi Liukku, shkruan “France 24”.