Fakte të pabesueshme për dashurinë, me siguri nuk i kishit ditur

Nuk ka ndjenjë në botë më sublime se vetë dashuria. Sido të jetë është e vetmja ndjenjë e cila të mbush shpirtin dhe i bën problemet më të thjeshta. Mirëpo edhe vetë dashuria ka disa fakte që lidhen pak me shkencën. Jeni kurioz? Zbulojini si më poshtë:

1 – Monogamia ekziston edhe te disa lloje kafshësh

2 – Duhen vetëm 4 minuta për të kuptuar nëse e doni apo jo dikë

3 – Kur dy të dashuruar shihen në sy, rriten rrahjet e zemrës

4 – Kur biem në dashuri trupi pëson efekte neurologjike të ngjashme me ato të kokainës

5 – Përkëdheljet lëshojnë në trup hormone të cilat lehtësojnë dhimbjet

6 – Të shohësh fotografinë e personit që do, ju bën më të qetë

7 – Njerëzit që janë njësoj tërheqës kanë më shumë shanse të përfundojnë bashkë

8 –Çiftet që janë shumë të ngjashëm, nuk kanë mundësi të mëdha për të qenë të lumtur

9 – Thyerja e zemrës nuk është thjesht metaforike

10 – Dashuria romantike përfundon dhe i lë vendin dashurisë së përkushtuar

11 – Të menduarit për dashurinë dhe seksin ju shton kreativitetin

12 – Meshkujt preferojnë më tepër fytyrat e bukura për lidhje të gjata, trupi i bukur nuk ka rëndësi të madhe

13 – Të mbajturit duart e njëri-tjetrit lehtëson stresin

14 – Fluturat e stomakut janë të vërteta. Ato shkaktohen nga adrenalina

Loading...