Foto të Fred Buasonasë në Çamëri, Shqipëri dhe Kosovë në vitin 1913, pak pas shpalljes së pavarësisë.

Ka qenë edhe një periudhë tjetër kur shqiptarët ishin të shumtë në tokat greke.

Ky koleksion me foto kaq të rralla, vjen nga fotografi zviceran Fred Buasonasë.

Sipas Robert Elsie, Buasonasë i ka realizuar këto foto në Çamëri, Shqipëri dhe Kosovë në vitin 1913, pak pas shpalljes së pavarësisë.

“Fotografitë e Greqisë, dhe në mënyrë të veçantë ato të Çamërisë në kohën e përfshirjes së saj në shtetin grek kanë jo vetëm rëndësi dokumentare por edhe një vlerë të lartë artistike.

Ky koleksion i fotografive të Fred Buasonasë është vetëm një pjesë e vogël e fotografive që ai bëri në Greqi dhe në jug të Ballkanit,” shkruan Elsie.

3-1714-1705-1616-1457-1358-1299-11910-11211-9512-9013-7914-7315-6416-6217-5618-5519-3820-3521-3122-2823-2424-2425-1726-16