Gazeta shtetërore Arabisë Saudite i bën thirrje Amerikës të …

Irani sheh tensionet në rritje me Shtetet e Bashkuara si shtrirje për të përfshirë Arabinë Saudite dhe Izraelin.

Dhe të enjten, në një editorial në gazetën Arab News, Arabia Saudite kërkoi: “Irani nuk duhet të mbetet pa u ndëshkuar … Në pikëpamjen tonë, duhet të ketë veprime parandaluese dhe ndëshkuese në mënyrë që Irani të dijë që asnjë veprim i keq nuk do të mbetet pa u ndëshkuar, sipas mendimit tonë, duhet të jetë një operacion sulmi i llogaritur mirë”.

Një ditë më parë kreu i IRGC-së së Iranit pretendoi se vendi është “në kulmin e një konfrontimi të plotë me armikun.Ky është moment historik, për shkak se armiku ka hyrë në fushën e konfrontimit me ne me gjithë kapacitetin e mundshëm, është momenti më vendimtar i revolucionit islamik”, tha Hossein Salami.

Ai ka kërcënuar më parë “trekëndëshin” e SHBA, Arabisë Saudite dhe Izraelit, dhe në vitin 2015 tha se Irani “do të mirëpriste” luftën me Shtetet e Bashkuara.

“Riadi ka paralajmëruar vazhdimisht liderët botërorë për rreziqet që paraqet Irani,” thot gazeta në editorialin e saj, ” jo vetëm për Arabinë Saudite dhe rajonin, por për të gjithë botën.” Ka ardhur koha për Iranin jo vetëm për të frenuar ambiciet e saja për armën bërthamore – përsëri në interes të botës – por edhe për botën që të sigurohet se nuk kanë mjetet për të mbështetur rrjetet e tyre terroriste në të gjithë rajonin”.

Gazeta saudite pohon se sulmet me helikopterë të martën dhe sulmi ndaj katër tankerave të naftës jashtë brigjeve të EBA në fundjavë “paraqet një përshkallëzim serioz nga ana e Iranit dhe aleatëve të tij, nëse përfundimet fillestare të një hetimi ndërkombëtar do të vërtetojnë të jenë të sakta”.