Greqi, konferencë për aspektet juridike të Marrëveshjes së Prespës

Për aspektet juridike të Marrëveshjes së Prespës, sfondi historik dhe juridik, për implementimin, emrin, përdorimin, gjuhën dhe për shtetësinë, do të diskutojnë profesorë të drejtësisë, historisë, marrëdhënieve ndërkombëtare nga Fakultetet e Athinës dhe Selanikut në konferencën e organizuar nga këshilli shkencor i MPJ-së greke.

“Qëllimi i konferencës është që të ketë debat shkencor global, të matur dhe të frytshëm lidhur me të gjitha çështjet juridike që dalin nga kjo marrëveshje historike për zgjidhjen e kontestit me IRJM-në. Diskutimi do të ketë 4 sesione dhe pritet të kontribuojë në sqarimin e koncepteve kritike dhe termeve juridike, me qëllim të plotësisht të informohet opinioni”, kumtojnë nga MPJ-ja greke.

Siç lajmëroi korrespondentja e MIA-s nga Athina, diskutimi do të mbahet sot në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë, është paraparë të zgjasë 7 orë, ndërsa do të përfundojë sonte, me fjalimin e shefit të diplomacisë greke Nikos Koxias, i cili do të flasë në temën “Vlerësimi i Marrëveshjes së Prespës dhe implementimi strategjik”.