Greqia pranon katër propozime të Nimicit për emrin, refuzon vetëm atë që u konvenon shqiptarëve?!2

 

Ministri i punëve të jashtme të Greqisë Nikos Kocijas i ka dorëzuar kryeministrit të Greqisë Aleksis Cipras porpozim marrëveshjen për emrin, që së shpejti do të duhet ti dorëzohet kryeministrit të Maqedonisë Zoran Zaev.

Marrëveshja është në 20 fletë dh ku Greqia pranon katër nga pesë propozimet e ndërmjetësit Metju Nimic. Pala greke nga e para ka refuzuar propozimin Republika e Maqedonisë-Shkupi’, që sipas intelektualëve tanë, është propozimi i cili më së tepërmi u konvenon shqiptarëve. Në lojë mbeten ‘e re’, ‘e epërme’, ‘veriore’, dhe ‘e vardarit’.

Sic informojnë mediat greke, Greqia propozon që emri të shkruhet në gjuhën sllave.

Loading...