Gruevski sot në gjyq për “Mercedesin” 600 mijë euro

Për sot në Gjykatën Penale është caktuar seancë gjyqësore për rastin “Tenk” të Prokurorisë Speciale Publike.

Sot në seancë duhet të vazhdohet me dëgjimin e dëshmitarëve. Në seancën e kaluar janë dëgjuar pesë dëshmitarë. Dëshmitari Kiro Todorovski, i cili në vitin 2012 ka qenë këshilltarë i Kabinetit të ministres së atëhershme të Mbrojtjes, Gordana Jankullovska para gjykatës tha se ka pasur vetëm një ofertë për furnizimin e mercedesit luksoz.

Rasti “Tanku” ka të bëjë me keqpërdorimin e detyrës zyrtare dhe autorizimit nga ana e ish-ministres së Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska dhe shefit të furnizimeve publike Gjoko Poposki si dhe ish-kryeministri, Nikolla Gruevski, gjegjësisht për blerjen e Mercedesit luksoz me vlerë mbi gjysmë milionë euro, me çka i kanë shkaktuar dëm buxhetit shtetëror.