ISIS, gati forcat speciale të CIA-s; “kërko dhe vrit!”

Ndrysho strategjinë me bekimin e drejtorit Mike Pompeo: një grup paramilitarësh – për tani njëqind burra – ndjekjen e terroristëve më të rrezikshëm ose mbrojtjen e bazave të CIA-s në zonat me rrezik të lartë. Bush bëri shumë të burgosur dhe për këtë ai krijoi Guantanamo. Obama është mbështetur në avionë të përfshirë në qindra objektiva të vrasjeve terroriste. Trump, sapo arriti, ka rifilluar një program të CIA-s bazuar në veprimin e forcave speciale. Qëllimi është vetëm një: për të eliminuar Qaedistët dhe anëtarët e Daesh.

Për të zbuluar strategjinë e faqes së BuzzFeed, pala e mohuar nga agjencia. Presioni Operacionet u morën me bekimin e drejtorit që po largohet Mike Pompeo, i vendosur për të rritur presionin ndaj formacioneve ekstremiste në nivel global. Ky pozicion është shpallur dhe mbështetur publikisht me hapa konkretë me “përcaktimin” e Qendrës së Aktiviteteve Speciale – SAC – e cila ka qenë gjithmonë duke koordinuar aktivitetet klandestine të këtij lloji. Ai vendos lëvizjet, mobilizon ekipet, drejton misionet që ndodhin në pjesë të ndryshme të botës.

Një detyrë që në njëfarë mënyre integrohet me “punën” e Forcave Speciale në bashkëpunim me vendet mike. Njëqind elementë Për faqen e BuzzFeed, ekipi “kërkimi dhe vrasja” përbëhet nga rreth njëqind burra, por ky numër mund të rritet në muajt e ardhshëm. Së bashku me agjentët janë anëtarë nga Delta Force, Navy Seals dhe trupa të tjerë të elitës. «Paraushtarakët» janë pjesë e të ashtuquajturës Dega Tokësore, e njohur edhe si PMOO. Gjatë sezonit të dorëzimit – rrëmbimi i terroristëve jashtë vendit – ushtarët morën pjesë në disa të shtëna, duke siguruar mbulimin dhe duke siguruar “muskujt” për kapjen. Të tjerët u dërguan në mbrojtje të bazave të CIA-s në zonat me rrezik të lartë. Roli i individëve private Artikulli në këtë faqe pastaj kthehet të flasë për projektin (tani në raft) për privatizimin e një pjese të inteligjencës.

Një ide e përkëdhelur nga Shtëpia e Bardhë dhe e mbështetur nga disa sipërmarrës në sektorin e sigurisë. Këto përfshijnë Erik Prince, themeluesi i Blackëater, një karakter shumë afër Trump, si dhe qendra e shumë manovrave. Edhe biznesmeni – i cili është vëllai i sekretarit të arsimit Betsy DeVos – kishte propozuar gjithashtu të zëvendësonte kontigjentin amerikan në Afganistan me një mini-ushtri mercenarësh. Në fund të fundit, për vite Pentagoni dhe CIA kanë përdorur kontraktuesit, individë privatë që merren me logjistikën, mbikëqyrjen dhe madje edhe menaxhimin e dronit.

Loading...