“It is done”, Majko kujton bom*bardimet e NATOs në ish-Jugosllavi

Sot më 24 mars bëhen 20 vjet nga fillimi i bom*bardimeve të NATO-s mbi ish-Jugosllavi. Fushata që i dha fund luf*tës në Kosovë, zgjati 78 ditë. Pikërisht këtë ditë ka kujtuar edhe Pandeli Majko.

Ai shpreh edhe njëherë respektin e tij për ndërkombëtarët që i qëndruan pranë interesave të popullit shqiptar.

Statusi i plote
Sot, 20 vjet më parë… me një procedurë aspak të zakontë (me atë të “heshtjes miratuese”) Sekretari i Përgjithshëm Solana dha lejen që forcat ajrore të NATO-s të god*asin Forcat e Ar*matosura të Jugosllavisë së mbetur nën Serbinë e Milloshevicit. Sot është përvjetori zyrtar i atij që u konsiderua kon*flikti më i rëndë në Europë pas Luf*tës së Dytë Botërore.
Një kujtim me respekt për ata miq të mirë ndërkombëtarë që i qëndruan pranë interesave të popullit shqiptar!
Për mua, ishte vec një telefonatë me shprehjen “It is done!” dhe pastaj heshtja e ankthit për të nesërmen e luf*tës.
Lavdi të rënëve! Heshtja e tyre ka peshën e lirisë!