Ja sa herë duhet të kryeni marrëdhënie intime për të mos u plakur

Shkenca thotë se marrëdhënia seksuale shumë përfitime të pabesueshme shëndetësore.

Marrëdhëniet seksuale mund të lehtësojnë stresin, përmirësojnë gjumin, presionin e ulët të gjakut, rrisin imunitetin tuaj dhe sigurisht përmirësimin e jetës seksuale.

Tani, hulumtimet sugjerojnë se lajmi i mirë nuk përfundon këtu: të kesh marrëdhënie seksuale të paktën një herë në javë mund të të ndihmojë të jetosh edhe më gjatë.

Për një javë, studiuesit në Universitetin e Kalifornisë në San Francisko gjurmuan jetën seksuale të një grupi prej 129 nënave që ishin në marrëdhënie martesore.

Pjesëmarrësit dhanë raporte të përditshme për kënaqësinë e tyre me marrëdhënien, si dhe sa shpesh ata kryenin marrëdhënie intime me partnerët e tyre.

Kur studiuesit krahasuan raportet e grave me mostrat e tyre të gjakut, ata gjetën një model interesant. Nënat që kishin marrëdhënie seksuale me partnerët e tyre të paktën një herë gjatë asaj jave kishin telomere dukshëm më të gjata – kapaku mbrojtës i ADN-së që përcakton jetëgjatësinë e qelizës – sesa ata që nuk e kishin