Pamje të rënda nga ushtarët serbë (+18)

Deputetja e PDK-së Flora Brovina sot ka paraqitur një fotografi që sipas saj dëshmon dhu*nimin e një gruaje 35 vjeçare nga ushtarët serbë gjatë lu*ftës në Kosovë.

Dhu*nimi sipas saj ka ndodhur në sy të familjes.”Rasti në fjalë është një fotografi që është gjetur në aparatin e një ushtari serb që dëshmon aktin, mënyrën se si i kanë dh*unuar gratë. Kjo është vetëm njëra nga mënyrat kur i kanë detyruar familjarët që ta shohin aktin e dhu*nës sek*uale.

Shumë raste kemi kur ato janë mbledhur shumë në numër dhe sistematikisht janë dh*unuar nga ushtarët serb”, tha ajo. Ajo nuk ka dhënë detaje se në cilin vemd ka ndodhur ky rast pasi sipas saj duhet ruajtur privatësia. “Gruaja është 50 vjecare kur ka ndodhur ka qenë 35 vjecare. Tani është zgjuar vetëdijësimi institucional që për këto vik*tima të ngriten aktakuza. Serbia është fajtorja”, tha ajo.