Kjo është ushtarakja shqiptare që humbi jetën tra.gjikisht në Letoni, ja si ndodhi ngjarja! (FOTO)

Fotoja e mësipërme tregon 27 vjeçaren shqiptare Zafire Hasanaj usht.araken shqiptare e cila humbi jetën tra.gjikisht këtë të hënë në Letoni.

Efektivja shqiptare ishte pjesë e skuadrës shqiptare që kishte shkuar në Letoni si pjesë e një misionit të NATO-s për çakt.ivizimin e minave. Pikërisht shpë.rthimi i një mine i ka marrë jetën 27 vjeçares si dhe ka pla.gosur dy usht.arakë të tjerë shqiptarë konkretisht major Klodian Tanushin dhe rreshter Julian Kapajn.
Detajet e ngjarjes së rëndë i bëri të ditura shefi i shtabit të For.cave të Armatosura gjenerali Bardhyl Kollçaku.

“Një ngjarje e rëndë ka ndodhur mëngjesin e sotëm në Letoni ku Forcat tona të Ar.matosura janë përfaqësuar me një kontigjent në kuadër të misionit të NATOs “Enhanced Forëard Presence”.
Një grup i kontigjentit të asgjesimit të mun.icioneve dhe lënd.ëve eks.plozive gjatë kryerjes së detyrës së tyre sot në ora 9.10 (ora 10.10 me orën lokale) janë dë.mtuar nga shpë.rthimi i disa muni.cioneve të papl.asura. Ngjarja ka ndodhur gjatë kryerjes së detyrave luf.tarake në bazën e NATO-s ku ishte zhvilluar një stërvitje ushtarake e një prej aleatëve.

Nga ky shpë.rthim është pla.gosur dhe më pas ka humbur jetën Nëntetare Zarife Muharrem HASANAJ. Të pla.gosur kanë mbetur komandanti i kontigjentit Major Klodian Nikolla TANUSHI dhe Rreshter Julian Xhevat KAPAJ.
Sipas informaciomeve të deritanishme Major TANUSHI dhe Rreshter KAPAJ janë nën kujdesin maksimal të mjekëve në bazën Camp Adazi në Letoni.
Për ngjarjen e sotme jemi në kontakt të vazhdueshëm me autoritetet më të larta letoneze dhe të aleatëve tanë në mision.
Në emër të Fo.rcave të Ar.matosura i shpreh ngushëllimet më të ndjera familjes së Nëntetares HASANAJ që humbi jetën në krye të detyrës dhe urojmë shërim të shpejtë për Major Klodian TANUSHI dhe Rreshter Julian KAPAJ.
Njëherësh në emër të Shtabit të Përgjithshëm të Fo.rcave të Ar.matosura siguroj të gjithë familjarët e efektivëve tanë në Letoni se po ndjekim me vëmendjen maksimale ngjarjen që ka ndodhur. Në këtë moment të vështirë jemi pranë cdo efektivi të Fo.rcës së Ar.matosur në Letoni dhe kudo ku Shqipëria është e angazhuar në përmbushjen e misionit.”-shpjegoi Gjenerali.

Pak kohë më parë dhe Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka ka postuar një video pikërisht të këtij misionit ku merrnin pjesë dhe for.cat e ar.matosura shqiptare.