Ky është mjeku që i gënjente pacientët që kanë kancer, vetëm për të fituar para!

Fatk*eqësishtsot pothuajse të gjithë e kanë humbur dikë për shkak të kancerit – dhe kjo sëmundje e tme*rrshme prekë miliona njerëz nëpër botë.

Kanceri është një nga shkaktarët kryesor të vde*kjeve në botë me rreth 9.5 milionë vd*ekje vetëm në vitin 2018.

Organizata Botërore e Shëndetësisë raporton se më shumë se 60% e rasteve me kancer ndodhin në Azi Afrikë dhe Amerikë Qendrore e Jugore. Këto rajone përbëjnë rreth 70% të vde*kjeve nga kanceri në botë.

Kanceri tek pacientët zakonisht përkeqësohet për shkak të trajtimeve ag*resive të kancerit si kemoterapia dhe rrezatimi. Sipas klinikes Cleveland në SHBA “kemoterapia dhe rrezatimi shka*tërrojnë qelizat e kancerit. Gjatë procesit ato shka*tërrojnë edhe qelizat normale. Tek disa pacientë pas marrjes së rrezatimit dhe llojeve të ndryshme të kemoterapisë janë shfaqur edhe tumore të tjera.

Pavarësisht efekteve të këqija të këtyre metodave besimi i shumë njerëzve dobësohet për shkak të gënjeshtrave dhe vendimeve të këqija të mjekëve. Ky është rasti i një mjeku në SHBA, Dr. Farid Fasta, një onkolog në Miçigan i cili ope*roi në shumë klinika.

Disa vite më parë ai u ak*uzua dhe u arr*estua për dhënie të ilaçeve për trajtimin e kancerit tek pacientët të cilët nuk kishin nevojë për to – madje disa nuk kishin kancer fare.

Sipas prokurores në SHBA Barbara McQuade “Dr. Fata nuk u brengos për pacientët Ai i mbitrajtoi nëntrajtoi dhe i gënjeu pacientët se kishin kancer kështu që të shtonte fitimet e veta.

Edhe pse kemoterapia është hel*muese dhe e keqe edhe për indet kanceroze dhe të shëndetshme Fata u dha helm këtyre njerëzve jo për t’i mbajtur gjallë por për të bërë para.

Pacientët e tij e pa*ditën atë dhe morën dë*mshpërblim me para, sapo u gjet se mjeku ishte faj*tor.