LDK jep detaje të takimit me Delawi

Shefi i Grupit Parlamentar të LDK’së, Avdullah Hoti, ka folur në Frontal të T7 pas takimit të LDK’së me ambasadorin amerikan, Greg Delawie, në shtëpinë e kryetarit të partisë, Isa Mustafa.
Hoti tha se me ambasadorin Delawie kanë shkëmbyer idetë e tyre për dialogun me Serbinë, dhe ia kanë treguar atij qëndrimet e kësaj partie për çështjen e bisedimeve.

Shefi i GP të LDK’së, i pyetur nëse Delawie ua kërkoi përfshirjen në dialog, ka thënë se diçka e tillë kërkohet vazhdimisht nga ndërkombëtarët, pasi ata duan ekip konsensual.

“Është kërkesë edhe e ambasadorit amerikan që të krijohet një konsensus i spektrit politik. Gjithmonë e kërkojnë”, tha ai, shkruan Gazeta Express.

Hoti ka thënë se takimi me ambasadorin nuk ka qenë i një situate të jashtëzakonshme dhe se aryseja e vetme pse u realizua në shtëpinë e Mustafës është gjendja shendetësore e këtij të fundit.

“Takimi në shtëpinë e z. Mustafa ka ndodhur aty për shkak të gjendjes shëndetësore të kryetarit. Kjo ishte aryseja e takimit në shtëpi”, ka thënë Hoti.