Linkeviçius: Lituania mes të parave do ta ratifikojë Protokollin për anëtarësim të Maqedonisë në NATO

Lituania do të jetë mes vendeve të para që do ta nënshkruajë Protokollin për inkuadrim të Maqedonisë në NATO me çka do të mundësohet edhe rrethimi i Marrëveshjes së Vilnusit nga viti 2000 si Deklarata për mbështetje të ndërsjellë dhe solidaritet në integrimet euroatlantike, sepse Maqedonia është shteti i fundit nga ky grup që tani hyn në Aleancë, deklaroi shefi i diplomacisë lituaneze Linas Linkeviçius në konferencën e sotme për shtyp me kolegun e tij nga Maqedonia Nikolla Dimitrov.