Liverpooli ishte përgatitur ta festonte titullin, podiumi mbetet i pa përdorur (FOTO)

Kampionati anglez u mbyll në mënyre spektakolare këtë sezon me Manchester City dhe Liverpool që shkuan kokë më kokë deri në javën e fundit.

Për pa.sojë Premier League kishte marrë masat të dyja alternativat si në rast se fitonte City ashtu edhe nëse titulli shkonte bujshëm në Anfield.

Në Brighton dhe Liverpool kishin udhëtuar dy podiume që prisnin jashtë deri në përfundim të nde.shjes me qëllim të liga angleze të ishte gati për festën e madhe për fituesin.

Liverpool ishte kampion vetëm për pak minuta kur shënoi Mane dhe më pas kur Brighton kaloi për pak sekonda në avantazh ndërsa më vonë erdhi përm.bysja e Cityt.

Pa titull prej 29 vitesh Liverpool mbeti sërish spektator dhe nuk i mjaftuan as 97 pikë për të dalë kampion ndërkohë që trofeu i vërtetë i titullit ishte në Brighton sepse në Anfield u dërgua një kopje e trofeut për çdo surprizë.