Maqedonasi e vr.au shqiptarin nga Kosova, fillon procesi gjyqësor

Në Gjykatën rajonale të Vjenës, të mërkurën do të zhvillohet një seancë gjyqësore, kundër një verimaqedonasi 33-vjeçar. Ai dyshohet se ka v.rarë ish kolegun e tij në lagjen Favoriten.

Në ha.kmarrje për rr.ahjen e një personi 33-vjeçar, më 7 dhjetor të vitit 2017, në Favoriten të Vjenës, i njëjti kishte vr.arë një ish koleg së të njëtës moshë, me një bashkëpunëtor të panjohur, shkruajnë mediat austriake, përcjell Shtegu.com.

Të mërkurën, shtetasi verimaqedonas duhet të përgjigjet për vr.asje para jurisë së Gjykatës rajonale.

I p.andehuri dhe v.iktima e mëvonshme, dyshohet se e kanë kë.rcënuar njëri-tjetrin në kantiere të ndryshme të ndërtimit. Më 10 nëntor 2017, shqiptari i Kosovës dyshohet se ka rr.ahur të ak.uzuarin, duke i shkaktuar atë, ndër të tjera, një th.yerje të hundës, informon Shtegu.com. Fillimisht, verimaqedonasi nuk kishte paraqitur ankesë, por më vonë e kishte realizuar të njëjtën.

Mirëpo, shqiptari i Kosovës nuk ishte he.tuar nga policia. Më 6 dhjetor, i ak.uzuari e kishte kërkuar adresën e vik.timës tek një mik i tij.

Të nesërmen, verimaqedonasi 33-vjeçar e kishte mbyllur celularin dhe me ndihmën e një bashkëpunëtori e kishte su.lmuar vik.timën, që asaj mbrëmje po dilte nga një restorant në rrugën “Favoritenstrasse”.

Pas një su.lmi të parë, shqiptari i Kosovës kishte arritur të arratiset, por sërish u arrit nga sul.muesit në rrugën “Landgutgasse”. Dyshohet se i pand.ehuri e ka go.ditur disa herë më thi.kë vik.timën, ndërsa bashkëpunëtori i tij me një grabujë kopshti në kokë. Pas një kohe, vik.tima nuk arriti tu mbijetojë pla.gëve të rënda, duke ndërruar jetë të njëjën mbrëmje.