Mbi 22 % e popullatës në Maqedoni të Veriut jetojnë në varfëri, mezi sigurojnë qoftë edhe një vakt ditor (VIDEO)

o pak, por 22.2 për qind e popullsisë në Maqedoninë e Veriut jeton në varfëri. 460 mijë qytetarë mezi sigurojnë qoftë edhe një va.kt ditor. Ata jetojnë pothuajse me barkun e zbrazët. Më të prekur nga varfëria janë banorët e zonave më të thella malore dhe atyre rurale.

Qytetarët e anketuar nga ALSAT ankohen për nivel të ulët të ekonomisë duke theksuar se mungon shtresa e mesme, por gjithnjë e më tepër ka vetëm qytetarë të pasur dhe të varfër. “Varfëria ka marrë aq ho.v të madh saqë njerëzit nuk dinë çfarë bëjnë. Mendoj se ka tepër të pasur dhe tepër të varfër. Ai mesi i artë që ka ekzistuar dikur, nuk ekziston më. Unë nuk i përkas atij grupi ku nuk mund të siguroj vaktet e ushqimit, megjithatë konsideroj se ka shumë të tillë”.

Në botë rreth 2 miliardë njerëz janë në prag të varfërisë, ndërsa në varfëri ekstreme jetojnë më shumë se 750 milion persona derisa mbi 800 milion persona tjerë në gjithë botën kanë mungesë të përditshme të ushqimit.

Video: