Me plis në kokë në Parlamentin Evropian (VIDEO)

Në konferencën “Ruaj lumenjtë e Ballkanit, rezisto ndaj hidrocentrale” e cila është mbajtur në Parlamentin Evropian në Belgjikë, në mesin e të pranishëmve të cilët kanë diskutuan për dëmet që shkaktojnë hidrocentralet në natyrë dhe që kërkuar ruajtjen e lumenjve duke përfshirë këtu edhe lumin Valbona dhe Lumbardhin ka qenë edhe aktivisti Arben Kola, raporton KultPlus, ndërsa transmeton gazeta KOHA.

Përveç fjalimit të tij, ajo që e ka bërë të veçant paraqitjen e Arben Kolës, ka qenë edhe paraqitja e tij me plis në kokë.

“Mendoj që ju keni çelësin për të ruajtur paqen në Ballkan pasi që ajo që i lidhë njerëzit në Ballkan është natyra dhe turizmi. Këtë problem e gjejmë në Shqipëri, Serbi, Maqedoni dhe Kosovës po ashtu. Prandaj besoj që duhet që të reagoni dhe të shpëtoni këtë industri e cila më bëri që të rikthehem dhe të jetojë në Shqipëri pasi që kam jetuar si një imigrantë në Evropë më herët dhe nuk dëshirojë që të largohem përsëri. Prandaj ju lutem bëni diçka”, është shprehur Kola në fjalimin e tij një minuetesh ku morën pjesë edhe aktivistë të tjerë të shoqërisë civile. (koha.mk)