Mediumi zviceran publikon pasurinë e Loredanës dhe është super e pasur!

Loeredana Zefi dy.shohet se mori 700.000 franga nga një çift nga Valais.

Brenda pak muajsh Loredana Zefi (23 vjeç) u bë yll në muzikën rep ndërsa këngët e saj janë transmetuar miliona herë. Tani ajo thuhet se ua mori 700.000 mijë franga një çifti zviceran. Por a ka ajo nevojë për të holla?

“Blick” tregon se cilat janë burimet reale të të ardhurave të reperes së Lucernit.

Këngët e saj janë dëgjuar 145 milionë herë vetëm në “Spotify” asnjë këngëtar tjetër zviceran nuk u dëgjua më shumë se reperja në fillim të vitit.

Por sa fiton me to?

“Blick” ka pyetur transmetuesit e kësaj platforme por ata nuk e kanë komentuar këtë çështje. Por përafërsisht, për çdo klikim fitohen 0.0004 franga.

Bazuar në këtë Loredana do të kishte fituar rreth 580.000 franga në vitet e fundit. Përveç kësaj ajo të fiton edhe nga platformat e tjera si Apple Music dhe Tidal.

Loredana ka 1.3 milionë ndjekës vetëm në Instagram. Megjithatë konvertimi i tyre në para është një ‘sfidë’ thotë Fabian Plüss nga agjencia e infl.uencuesve “Kingfluencers”.

“Jo vetëm për shkak të imazhit të keq të vajzës por edhe për shkak se ndjekësit e saj janë të shpërndarë ndërkombëtarisht” ka thënë ai duke shtuar se agjencia e tij nuk ka qenë kurrë në gjendje t’i përcjellë ato të dhëna tek konsumatorët.

“Infl.uencues të tjerë me numër të ngjashëm të ndjekësve mund të marrin shuma deri në 10.000 franga në raste të jashtëzakonshme. Ajo ndoshta merr 2.000 euro për një postim në Instagram” shtoi ai.

152 milionë shikime në katë videoklipet e saj muzikore në YouTube. Vetëm hiti “Sunglasses” është shikuar 45 milionë herë. Edhe YouTube i mban të fshehura fitimet e artistëve në këtë platormë.

Sipas burimeve në këtë platformë fitohen rreth 0.1 cent për klikim. Pra ajo mund të kishte fituar mbi 150.000 franga. Se sa e lartë është kjo shumë varet edhe nga kontrata që ka me labelin e saj.

Loredana ka shumë pak paraqitje. Reperja këndon vetëm në klube dhe festivale të përzgjedhura këtë verë edhe në “Open Air” të Frauenfeld. Se sa ajo fiton në atë festival drejtuesit nuk i janë përgjigjur kërkesës së “Blick”.

Në deklaratën e tyre zyrtare thuhet “Open Air Frauendflet aktualisht nuk mund të komentojë mbi rastin aktual të artistes Loredana e cila do të këndojë në Festivalin e 2019-ës. Është pady.shim një proces në vazhdim.

Burime të tjera të të ardhurave të Loredanës janë vështirë për t’u numëruar. Është e qartë se reperja fiton shumë para nga shk.arkimet e këngëve të saj. Përveç kësaj ajo fiton edhe nga “Suiza” për çdo këngë të saj që transmetohet në radio.