Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ има барање до Парламентот за оставка на Заев, техничка Влада и предвремени парламентарни избори

Извршниот и Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ разговараше и ја анализираше актуелната економска ситуација во државата, сите можни сценарија беа разгледувани и врз основа на тоа е донесено неколку заклучоци, изјави на денесшата прес-конференција после седницата на Извршниот и Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ и додаде дека Македонија никогаш не била поделена, ни политички ни по партиски, ни национален или граѓански основи како сега.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски кажа дека утре пратениците на партијата заедно со Коалицијата за подобра Македонија до Парламентот ќе поднесат неколку барања и организирање на предвремени парламентарни избори.

„Она што денеска Извршниот и Централниот комитет го потврди е дека утре во текот на денот пратеничката група на партијата ќе поднесат во Парламентот барања претседателот на Владата, Зоран Заев да си поднесе оставака, да има формирање на техничка Влада и ќе поднесе иницијатива за распуштање на Парламентот и организирање на предвремени парламентарни избори заедно со претседателските избори, и сите тези кои ги имаше Заев да бидат изведени на површина и да ја видиме вистинската нечиста намера на СДСМ. “