Скопје утринава повторно најзагаден град во Светот

Не мина една недела, а Скопје повторно е најзагаден град во Светот. Утринава во нашиот главен град беа измерени рекордни ПМ10 честички.

Загадување над нормалното е забележано и во другите делови од земјата.

Синоќа најзагадено беше во Скопје, поточно во Ѓорче Петров каде беа измерени пет пати повеќе ПМ10 честички од дозволеното.