10 mënyra për përdorimin e limonit që ndoshta nuk i keni ditur

Dihet se si limoni mund të shfrytëzohet në fusha të ndryshme dhe për përdorime të shumta. Të ashtuquajturat “mjetet juridike të gjyshes” shpesh përfshijnë limonin midis elementëve të nevojshëm, për t’u kujdesur për veten ose për t’u kujdesur për shtëpinë.

Këtu janë 10 përdorime të ndryshme që mund të mos i dini:

1.Para se të lani pëlhurat tuaja të bardha, vendosini në një përzierje me lëng limoni dhe sode buke. Efekti i makinës larëse do të përmirësohet shumë.

2.Uji i nxehtë dhe pikat e limonit lejojnë, me masazh të kujdesshëm, të dezinfektoni dhe të ushqeni thonjtë e duarve.

3.Një maskë me bazë limoni ndihmon për të zbutur çdo shenjë në lëkurë.

4.Një gotë me ujë të ngrohtë me limon dhe mjaltë është ideale për mëngjes. Kjo mund të ndihmojë tretjen dhe të forcojë sistemin imunitar.

5.Pastrimi i frigoriferit me një copë limoni do të ndihmojë në heqjen e yndyrës dhe aromave.

6.Lëkurat e limonit në këpucë, të lënë gjatë natës, ndihmojnë për të larguar aromat e pakëndshme.

7.Një limon i shtrydhur mund të ndihmojë në pastrimin e një lavamani, duke zhdukur dhe hequr yndyrnat dhe papastërtitë.

8.Ushqimet me erë të fortë ose yndyrë shpesh trajtohen gjatë gatimit. Pastrimi i duarve me lëng limoni ndihmon në luftimin e aromave dhe dezinfektimit.

9.Pritsni limonin në gjysma dhe bashkoji ato me karafil, ndihmon në mbajtjen larg të insekteve.

10.Limoni mund të përdoret si deodorant natyral.