„Комерсант“: „Турски поток“ ќе минува низ Бугарија и Србија

Руската компанија „Газпром“ донесе одлука гасоводот „Турски поток“ да ја продолжи својата траса низ Европа преку Бугарија, Србија, Унгарија и Словачка, тврди московскиот весник...

Пензионерите уште седум години нема да се регистрираат за е-персонален данок

За седум години е одложена обврската да се пријавуваат во електронскиот систем за даноци во УЈП за пензионерите кои не остваруваат друг приход освен...

ВИДЕО: Сугарески очекува железничката пруга Куманово-Бељаковце да биде готова за 18...

Железничката пруга од Куманово до Бељаковце се очекува да биде готова за 18 месеци, а во рок од три до четири месеци да заврши...