Ndërron jetë pesëvjeçarja me simptome të gripit të H3N1Ndërron jetë pesëvjeçarja me simptome të gripit të H3N1

Gripi i derrave mori viktimën e parë në Maqedoni. Klinika e sëmundjeve të fëmijëve njoftoi se mbrëmë rreth orës 23:30 minuta ka ndërruar jetë pesëvjeçarja nga Shkupi e cila ka qenë e shtrirë në repartin e neurologjisë në gjendje të rëndë dhe me simptome neurologjike. Nga Klinika njoftojnë se është thirrur mbledhje ekipit mjekësor dhe më pas vajza është transferuar në repartin e kujdesit intenziv ku është konstatauar gripi H3N1 Influenca A që ndryshe njihet si gripi i derrave. Paraprakisht vajza është trajtuar në Institutin e sëmundjeve të mushkërive në Kozle për tre ditë me radhë, ku pas përkeqësimit të theksuar është transferuar në Klinikën e sëmundjeve të fëmijëve në Shkup.

ALSAT