Ndryshimi në gishtat e dorës paralajmëron sëmundje të rëndë

Simptomat e kancerit të mushkërive mund të jenë shumë të ngjajshme me ato simptoma që shfaqin sëmundjet më pak serioze.

Për shembull kollitja e shpeshte shkakton bronhit, ndërkohë që infeksionet e traktit të rregullt të frymëmarrjes shpesh mund të jenë vetëm një shenjë e imunitetit të dobësuar, transmeton portali arbresh.info

Sidoqoftë, nëse vuani nga dhembja në gjoks, humbni oreksin dhe humbisni peshë pa ndonjë arsye, kolliteni shpesh, duhet të flisni me mjekun tuaj, në mënyrë që të elimonini dyshimet për kancer të mushkërive.

Është veçanërisht e rrezikshme që kanceri i mushkërive të mos japë asnjë simptomë në fillim të sëmundjes, prandaj nuk është për t’u habitur që quhet “vrasës i qetë”.

Ndryshime të rëndësishme që duhet të merren parasysh janë gjithashtu trashësia e gishtave të duarve. Nëse e hetoni këtë ndryshim të papritur, kontaktojeni menjëherë mjekun.