NË NEPAL KAMERIERËT ZËVENDËSOHEN ME ROBOTË (VIDEO)

Kompania lokale “Paaila Technology” ka prodhuar krejtësisht e vetme Gingerin, një robot një metër e pesëdhjetë dhe i programuar që të kuptojë anglishten dhe nepalishten, transmeton Koha.

Ginger, që vjen nga emri i xhinxherit, në nder të kësaj erëze shumë të pranishme në kuzhinën nepaleze, përveç porosive mund të kuptojë edhe shakatë njësoj si inteligjenca artificiale e punuar nga gjigantët botërorë të informatikës si Siri i Applet dhe Alexa e Amazonet.

-Restoranti është terreni jonë i provës. Ne jemi duke e rregulluar me përgjigjet e klientëve – shpjegon Binay Raut, kreu i kompanisë.

Ekipi i përbërë nga 25 inxhinierë, të gjithë më të rinj se sa Raut, që është 27 vjeç, kanë punuar për muaj, me duar, për të ndërtuar këtë robot, duke bashkuar dhe ngjitur këtë prototip në një zyrë të vogël të ndarë në tre dhoma.