Njihuni me ‘Dajën’ nga Peja, i cili dy.shohet se gra.biti 6 milionë euro në Rinas

Kush është ‘Daja’ nga Peja? Njeriu i cili dy.shohet se grabiti 6 milionë në Rinas.

Ragip Hajdini nga Peja i njohur ndryshe me nofkën “Daja” dy.shohet të jetë një prej organizatorëve të gra.bitjes spektakolare brenda pistës së Rinasit mesditën e 9 prillit.

5 persona të veshur me kamu.flash hynë më 9 prill në Aeroportin e Rinasit duke grab.itur shumën e madhe të parave për t’u larguar më parë me automjetin me mbishkrimin “Kontroll Tatimor”.

Deri më tani për ngjarjen janë arr.estuar shtetasit Oltian Veseli Alkond Bengasi Renaldo Sula Saimir Çela dhe Elton Pikli dhe Ragip Hajdini.

Në këtë përfundim ka dalë grupi het.imor pas anali.zimit të të gjitha provave të grumbulluara deri në momentin e arr.estimit të tij. Megjithatë i arr.estuari i 6-të për grab.itjen në Aeroportin e Rinasit Ragip Hajdini nuk ka pranuar të flasë para grupit hetimor.

50-vjeçari nga Peja është pyetur nga hetuesit menjëherë pas arr.estimit por nuk ka dhënë sqarime lidhur me rolin e tij në grab.itjen e disa miliona eurove në Aeroportin e Rinasit.

Hajdini i cili u arr.estua pasditen e së premtes pritet të dalë para Gjy.katës së Kr.imeve të Rë.nda të hënën(sot) për t’u njohur me masën e sigurisë ku nga hetuesit ka dy.shime se ka siguruar furgonin që u modifikua në Elbasan duke i vendosur mbishkrimin “Hetimi Tatimor”.

Policia e Shtetit në Shqipëri arr.estoi Hajdinin pas dëshmisë së Alkond Bengasit i cili deklaroi para hetuesve se ishte një shqiptar i Kosovës që shoqërohej me Admir Muratajn.

Lidhur me këtë rast policia shqiptare ka bashkëpunuar dhe me autoritetet kosovare duke shkëmbyer informacione nga ku ka rezultuar se Hajdini është me precedent të mëparshëm kr.imin.al.