‘Paratë shkojnë te paratë’

Njëzetë skuadrat më të suksesshme në botë në sezonin 2017./2018, së bashku kanë pasur të ardhura rekord prej 8,3 miliardë euro, ose 5% më shumë të ardhura krahasuar me një vit më parë. Këto i bën të ditur raporti i Ligës financiare të futbollit. Në krye të kësaj renditje është Real Madrid (me gjithsej 750,9 mln të ardhura), Barcelona (690,4) dhe Manchester United (666 ). Tri skuadrat më të pasura të LFF-së,s ë bashku kanë pasur 2.1 miliardë euro të ardhura ose dy herë më shumë se sa kishin 10 vjet më parë ( në sezonin 2007/08.). për të siguruar një vend në mesin e 20 skuadrave më të suksesshmeve, klubet duhej të kishin të ardhura prej rreth 200 milion euro.

Renditja e klubeve

1. Real Madrid 750,9 (674,6)

2. Barcelona 690,4 (648,3)

3. Man. United 666 (527,7)

4. Bayern 629,2 (587,8)

5. Man. City 568,4 (527,7)

6. PSG 541,7 (486,2)

7. Liverpool 513,7 (424,2)

8. Chelsea 505,7 (428)

9. Arsenal 439,2 (487,6)

10. Tottenham 428,3 (359,5)