Peticioni kundër Vankovskës arriti në Ministrinë e Arsimit. Si do të veprojë Arbër Ademi? (VIDEO)

Aktivisti nga Kumanova Valon Elezi ka dorëzuar në Ministrinë e Arsimit në Shkup peticionin me 1800 firma kundër profesorës maqedonase Biljana Vankovska,

e cila në ditën e tragjedisë së Llaskarcës ku humbën jetën 15 persona kishte bërë një koment skandaloz në rrjetet sociale.

Elezi kërkon nga ministri i Arsimit Arbër Ademi që të rishikojë rastin dhe të veprojë në bazë të kompetencave të tij në lidhje profesoren Biljana Vankovska.

 

Në rrjetet sociale ka pasur shumë reagime kundër profesores me bindje anti-shqiptare dhe është kërkuar largimi i saj nga Universiteti Shën Kirili dhe Metodi në Shkup, ku ajo ligjëron./Lajm/