Protestë për çmimet e larta të biletave, kosovarët mobilizohen në Zvicër

Për të fluturuar në Prishtinë, kosovarët duhet të paguajnë rreth 700 franga. Tani ata po planifikojnë një protestë në Cyrih. Iniciatori është prezantuesi i mirënjohur shqiptar Altin Marku, shkruan gazeta zvicerane Blick.

Shqiptarët në Zvicër janë të zemëruar! Agjencitë ajrore dhe agjencitë e udhëtimit prishin pushimet e tyre verore në atdheun e tyre. Linja ajrore e rreme “German Airlines” mashtroi disa kosovarë javë më parë. Familja Hasani donte të vizitonte të afërmit në Prishtinë dhe humbi 3500 franga. Të tjerët në fakt mund të fluturojnë, por duhet të paguajnë shuma relativisht të tmerrshme për një biletë. Për shembull, një biletë kushton relativisht 711 franga për një fluturim kthimi në Prishtinë, transmeton IndeksOnline.

Moderatori i programit zviceran shqiptar “Fol Shqip Show”, Altin Marku, trajton situatën në një video në Facebook dhe merr shumë inkurajim.

“Unë jam i trishtuar për të parë se bashkatdhetarët e mi po punojnë njëmbëdhjetë muaj për të parë familjen e tyre për një muaj dhe më pas të shfrytëzohen. Gjegjësisht, paratë e Diasporës janë ato që mbajnë Kosovën dhe Shqipërinë gjallë. Dhe pastaj ju duhet të paguani si familje 3500 franga për festë. Kjo nuk është e drejtë, “thotë ai.

Zhgënjimi është gjithashtu i dukshëm në komentet në Facebook. “Vetëm 2459.60 franga për katër persona”, shkruan me sarkazëm një lexues. “Me makinë, unë mund të ndalem kudo në vendet e bukura në Itali , Kroaci, Mal të Zi dhe Shqipëri, vetëm për të bojkotuar këto bileta ajrore, “vazhdon ai.

Një tjetër është i bezdisshëm nga çmimet. “Një biletë me kthim për një person Basel-Prishtinë kushton 757 franga. Kjo është çmenduri për dy orë fluturim. Dhe ne po flasim për Kosovën, jo për Tailandën apo Nju Jorkun ” , shkruan ai.

Altin Marku dëshiron të përdorë popullaritetin e tij si prezantues shqiptar në Zvicër për të mobilizuar njerëzit. Para së gjithash, ai planifikon të mbaj një protestë përpara konsullatës kosovare në Cyrih më 23 korrik.