Pse duhet shmangur kafeinën para gjumit

Keni dëgjuar shumë se kafeina nuk është e mirë për shëndetin dhe gjumin nëse e merrni atë në orët e mbrëmjes.

Përpiquni te mos merrni ushqime apo pije që përmbajnë kafeinë pas orës 19:00.

Cikli natyror i trupit fillon të pushojë pas kësaj ore dhe duke e mbajtur atë të stimuluar mund të ndikojë në orën biologjike, duke ndryshuar ritmin natyror dhe duke shkaktuar ndërprerje të bezdisshme te gjumit.