Rusia do të zhvillojë mbi 4.000 stërvitje luftarake në vitin 2019

Ministria Ruse e Mbrojtjes ka në plan të zhvillojë më shumë se 4000 stërvitje dhe rreth 8.500 aktivitete praktike të trajnimit luftarak përgjatë 2019, tha ministri i Mbrojtjes Sergei Shoigu në një konferencë të martën.

“Viti i ardhshëm do të jetë jashtëzakonisht i ngarkuar. Janë planifikuar mbi 4.000 lloje të ndryshme stërvitjesh luftarake dhe pothuajse 8.500 trajnime ushtarake. Fokusi do të vendoset në aplikimin e ekspertizës për përdorimin e trupave në konfliktet e sotme të armatosura dhe trajnimin e komandantëve për të adresuar në mënyrë efektive detyrat jo standarde”, tha ministri.

Rusia po forcon forcat e armatosura mes planeve të SHBA-ve për të lënë INF, thotë shefi i mbrojtjes.

Shoigu shtoi se Ministria e Mbrojtjes do të vazhdojë të praktikojë kontrollet e gatishmërisë së luftës. “Kjo formë e monitorimit bën të mundur evidentimin e problemeve që nuk janë shumë të dukshme në jetën e përditshme”, theksoi ai.

Më 3 dhjetor, Forcat e Armatosura Ruse zhvendosën orarin dimëror të trajnimit. Shefi i mbrojtjes vuri në dukje se ishin bërë shumë punë përgatitore në ushtri para fillimit të periudhës së re të trajnimit.

Thirrja e konferencës me ministrin e mbrojtjes u mbajt në Qendrën Kombëtare të Kontrollit të Mbrojtjes dhe u ndoq nga komandantët e armëve luftarake, si dhe përfaqësues të udhëheqjes së Republikës së Tatarstanit dhe Rajoneve Primorsky dhe Smolensk.

Sa i përket takimit me përfaqësuesit rajonal, Shoigu adresoi zgjidhjet e mundshme në lidhje me problemet sociale të ushtarakëve dhe familjeve të tyre, së bashku me zhvillimin e lëvizjes së Ushtrisë së Re dhe përparimin në ndërtimin dhe rregullimin e degëve Patriot Park në rajonet e tyre./Dita/