Serbia nuk merr asnjë vërejtje për diskriminimin ndaj Kosovës

erbia ka shpëtuar pa “ther në këmbë” për diskriminimin që u bëri karateistëve kosovarë.
Ajo gjatë muajit maj nuk lejoi karateistët kosovarë të marrin pjesë në Evropianin e mbajtur në Novi-Sad dhe për të ishte nisur një procedurë nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC).

Bordi i IOC-së, u mor me problemin në ditën e dytë të mbledhjes së mbajtur të enjten në Llozanë dhe e gjitha që bëri ishte rekomandimi për federatat ndërkombëtare të sporteve përkatëse, që në të ardhmen të mos ua besojnë organizimin e ngjarjeve Serbisë dhe Kosovës.

Rekomandimi i bërë nga KON-i është i papranueshëm për Kosovën.

Nga Kosova kërkohet që KON-i të gjejë një zgjidhje për t’ua kompensuar karateistëve pikët e humbura për normë olimpike për “Tokio 2020”.

Loading...