Sllupçan, përkujtohet nisja e kon.fliktit të 2001-it

Sllupçani shënoi dy majin, ditën kur në vitin 2001 filloi konf.likti i ar.matosur mes UÇK-së dhe forcave të ar.matosura të shtetit. Me këtë rast, banorët e Sllupçanit dhe Komunës së Likovës, vlerësojnë se pas 18 viteve ndjehen më të sigurt, por më keq se para vitit 2001. Kjo për shkak se rinia po e braktis vendin me të madhe.