Sot 7 vite u bën pa ty nëna ime, Halil Kastrati i kushton një poezi Nënës

Sot 7 vite u bene pa ty nena ime, zemra ime

Ti oj nena ime ma mesove miresin

Ma ushqeve te miren edhe bamiresin

Djalin e madh oj nene Deshmore Kosoves ja dhurove

Ishe burrnesh e madhe dhe çdo sprove e perballove

Ne çdo lutje qe e bej, e para je ti