Të preferuarat e të gjithëve, këto makarona janë të rrezikshme për shëndetin

Një eksperiment në ‘Spitalin e Përgjithshëm të Massachusetsit’ nga Dr. B. Kuo ka nxjerrë një rezultat shumë të frikshëm.

Të gjithë i njohim makaronat Noodles të cilat janë zgjidhja perfekte kur duam të hamë diçka të shpejtë e që nga ngop.

Por eksperimenti zbuloi për to që në fakt mbeteshin të pa shpërbëra edhe pas disa orësh, që nënkupton se kjo ndikon në absorbimin e lëndëve ushqyese.

Studimi i ‘Journal of Nutrition,’ zbuloi se gratë që konsumojnë këto noodles janë më të rrezikuara të preken nga sindroma metabolike.

Ata që i konsumonin ato dy herë në javë kishin një rritje 68% të rrezikut të këtij sindromi, që përfshin presionin e lartë të gjakut, nivele të ulëta të kolesterolit, rritjen e triglicerideve dhe shfaqjen e obezitetit.

Konsumimi i tyre në mënyrë të vazhdueshme shkakton sëmundje kronike, shtim në peshë, inflamacion kronik dhe sëmundje të tjera të rënda si ajo e Alzheimer-it dhe Parkisnon-it.

Ata përmbajnë shumë përbërës artificialë, karbohidrate, fibra dhe vlera të ulëta ushqyese.

Zëvendësojeni ato me ushqime të shëndetshme në mënyrë që të parandaloni këto shqetësime shëndetësore.