Testi i gjakut tregon nëse do të keni sulm në zemër

Një analizë e gjakut mund të parashikojë me saktësi rrezikun e një të rrituri për t’u prekur nga sulmi në zemër një dekadë më herët.Mjekët në njësitë A & E në të gjithë Britaninë e Madhe përdorin tashmë testet troponin për të ekzaminuar nëse një pacient ka përjetuar një sulm në zemër.

Testi është përfshirë në programin e qasjes së përshpejtuar të Nicës. Studimet shkencore kanë treguar se testet e ngjashme janë 100 për qind të sakta.Kjo shpejton gjurmët e shpejta të testeve, që do të thotë se ato mund të përfshihen në më shumë departamente të NHS dhe A&E në vitet e ardhshme.Parashikimet e tanishme 10-vjeçare të sulmeve të zemrës bazohen në një mjet të quajtur QRISK, i cili regjistron disa faktorë rreziku, duke përfshirë stilin e jetës, moshën dhe peshën.

Kardiologët pas testimeve zbuluan se nuk kishin munguar sulmet në zemër duke përdorur testin në studimin e më shumë se 500 njerëzve.