Tetovë, rreth 200 persona preken nga një baktere e cila supozohet të vjen nga sistemi i ujit për pije

Një epidemi bakteriale është paraqitur në komunën e Tearcës  në Tetovë, për pasoje të të cilës, rreth 200 persona rezultojnë të jenë infektuar nga virusi që manifestohet me të vjella dhe diare.
Dyshimet e para janë se bakteri vjen nga sistemi i ujit për pije, të cilin sot, Instituti Shëndetësor e ka marre për analize dhe nesër pritet te kumtohen rezultatet.

Te prekurit nga bakteri deri më tani i panjohur, fillimisht ndjejnë plogështi ndërsa me pastaj iu shfaqen edhe simptoma te tjera./Alsat